Loading…

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kijk eens rustig rond op de site laat eventueel een bericht achter via de knop contact.
Portfolio

Wie ben ik

Mijn naam is Alice Timmer van ’t Zand en ben geboren in 1963 te Meppel, creatief-/tekentherapeut, docent tekenen & schilderen http://www.alicetimmer.nl, beeldend coach en EMDR therapeut.

Opleidingen

De opleiding HBO KNTO geaccrediteerde opleiding tot Tekentherapeut en Beeldend Coach heb ik gevolgd aan “de Kolam” Tekenschool voor Kunst en Communicatie in Zutphen. Tevens volg ik regelmatig nascholingen voor deze opleiding. Hiernaast heb ik de opleiding EMDR gevolgd.

Van jongs af aan heb ik op verschillende wijze uiting gegeven aan mijn creativiteit. Mijn wens om volwassenen en kinderen te helpen bracht mij tot de opleiding Tekentherapeut en Beeldend Coach. Al jaren geef ik, als docent tekenen & schilderen, les aan groepen en geef ik bijeenkomsten voor “Rouw en Verlies”.

Werkervaring

Ik ben begonnen als activiteitenbegeleider bij de gehandicaptenzorg. Hierin begeleidde ik personen met diverse problematieken. Als oriëntatie-begeleider was ik tevens jobcoach voor personen met een beperking. Ik coachte en bemiddelde tussen werknemers en werkgevers en begeleidde stagiaires. Ook had ik personen met een aangeboren en niet aangeboren hersenletsel begeleid.

Op dit moment geef ik, als docent schilderen, les aan groepen in mijn eigen atelier en bij Welzijn Mensenwerk te Meppel. Daarnaast geef ik ook tekentherapie aan kinderen en volwassenen.

Wat houdt tekentherapie in?

“Beelden zeggen zoveel meer dan 1000 woorden”

Een tekentherapeut is een deskundige op het gebied van de Tekentaal. De tekentherapeut nodigt je uit om een tekening te maken. De hulpvraag bepaalt de tekenopdracht. Tekenvaardigheid is absoluut niet nodig; het gaat om wat je tekent. De tekentherapeut stelt vragen via de tekening. Aan de hand hiervan gaat de tekentherapeut met je in gesprek en samen ontdek je, in het gemaakte werk, waar het probleem zit.

Heb je wel eens een bal onder water proberen te houden? Een probleem dat je verdringt is als een bal die je onder water probeert te houden; dat kost veel energie! Durf je dat beeld in je bewustzijn toe te laten? Dan werkt dat vaak bevrijdend. Daarnaast wordt het zelfhelend vermogen aangesproken door het positieve uit de tekening te vertalen naar de situatie in je eigen leven.

Wil jij meer informatie over tekentherapie, neem dan contact op met mij.

Mobiele nummer:
06 11861458

Postadres:
Troelstraplein 86, 7942BG Meppel

Adres Atelier:
“De Levensbloem”
Witte de Withstraat 2a
7942 AG Meppel